MERUŇKOVÁ KLEVELA

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE / ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM / 




INGREDIENCE: 1 kg přezrálých meruněk, 400 g cukru, špetka Sorbanu.

POSTUP PŘÍPRAVY: Meruňky omyjeme, vadné plody vykrájíme, vypeckujeme, větší plody překrájíme, vložíme do širšího kastrole, přidáme trochu cukru, a pokud je třeba, i trošku teplé vody. Na mírném plameni a za častého promíchání meruňky rozvařujeme. Postupně přidáváme celou dávku cukru a vaříme ještě asi 10 minut. Ke konci varu přidáme Sorban. Klevelu můžeme doplnit sklenkou rumu nebo meruňkovice, horkou nalít do skleniček, uzavřít víčky, a pokud Sorban nepoužijeme, raději ještě sterilujeme asi 10 minut při 90°C. Dříve se klevela po uvaření nalila do velké sklenice ( 3 l ), povrch se posypal cukrem a vždy, když se část odebrala, opět se na povrch nasypal cukr. Klevela se používala k potírání lívanců, placek, tvarohových knedlíků apod.



MERUŇKOVÁ KLEVELA MERUŇKOVÁ KLEVELA



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1469 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz